Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hold napja- Hétfő

                                        Hétfő

      A Hold olyan analógia, ami a vízhez, az érzelmekhez kapcsolódik, ezért aztán minden olyan növény és minden olyan étel ide fog kapcsolódni, amely sok vizet tartalmaz, amely érzelmeket mozdít meg, ami kapcsolatba kerül a Hold analógiáival.

A Hold analógiái közül a sok vizet tartalmazó növények (tök, uborka, dinnye, káposztafélék) tartoznak ide, itt van az összes „k” betűs növény, a kelkáposzta is, fejes káposzta is. Ide tartoznak a vízparton és víz közelében növő növények. A leveles (fejes) saláta is Hold. A gabonák közül ide tartozik a rizs, mert sok vizet igényel a termesztésénél.

Tehát ilyen ételeket főzünk hétfőn. Ugyanakkor az ételek színe is nagyon fontos, a hétfőé a fehér. Ilyenkor nem főzünk agresszív színű ételt, vagyis hogy főzhetünk, de ez akkor már módosítja az analógiát, tehát hozzájárul más is. Tiszta analógiát nem tudsz főzni, ezért terjed nagyon a nyers ételek fogyasztása, mert azok látszólagosan tiszta analógiák. Mert ha valaki elrágcsál egy salátalevelet, akkor tiszta Rák-Hold analógiát vitt be.

A másik fontos tényező, hogy milyen formájú a növény. Hétfőn a Hold formái jöhetnek szóba. Cikkekre, karikákra, körökre vágjuk a dolgokat, de nem kockázunk, hasábra sem vágunk, mert az már árulkodik.

Ha te valahol káposztás cvekedlit kapsz hétfőn, ott már tudod, baj van, mert a Hold olyan Szaturnusz-kvadrátot kap, mint a szél. És itt a kocka alakú tészta, meg a bors a cvekedlire, az nem jó, a káposztával nincs baj. Ha utálod a párod, eléteszed a kockát hétfőn, had tanuljon belőle. Persze lehet. Nem azt mondja, hogy ez jó vagy rossz. Ha kapod a káposztát, az Hold. Ha kapod a tésztát, az Vénusz. Tehát ez azt jelenti, hogy befogadó szeretnék lenni. És ha mellé kapod a kockát, akkor ez azt jelenti, hogy szaturnuszi problémád van vele. Tehát nem tudsz befogadó lenni. És ha még jól meg is borsozod, ez azt jelenti, hogy nem akarod befogadni a Vénuszt. Ez mindig azt jelenti? Hátha valaki azért borsozza, mert nagyon szereti a borsot? De miért szereti? Én is mindig szoktam enni egy kis erős paprikát. Naná, az I. házas Marsommal el sem tudom képzelni, hogy valami erőset ne egyek. Ha lehetne, a franciakrémest is erős paprikával enném. Itt nem arról van szó, hogy amit eszel, rossz vagy nem rossz, hanem beszél rólad.

Amíg „egészséges” vagy, amíg harmóniában vagy önmagaddal, el tudod magadat fogadni, addig nincs semmi baj ezzel. De ha elmész vendégségbe, és ez a vacsora, akkor tudod, hogy ott az érzelmekkel elég komoly zűr lehet. Szaturnusz napján jó a káposztás cvekedli, csak nem jó hétfőn, ahol az érzelmekről beszélünk. Így keverjük be a napokat. Azért főzöl aznap olyat, mert ki akarod fejezni a nemtetszésedet vagy a vágyadat, vagy az akaratodat, vagy az érzésedet. Mindig beszél és itt ez a lényeg. Tehát ha tökéletes harmóniában élsz, akkor hétfőn az jut eszedbe, hogy úgy ennék egy jó tökfőzeléket vagy zöldbabfőzeléket tükörtojással. Ez azt jelenti, hogy ebben tökéletesen azonosulsz a Holddal, tehát olyan élethelyzetben vagy, amelyben teljesen Hold vagy.

De ha nem azt főzöl aznap, akkor az jelent valamit. Nem rosszat, tehát ne arra gondoljatok, hogy hú, hogy lehet hétfőn a vasárnapról maradt rántott húst megenni! Hát hogy lehet? Mert különben megmarad. És ha készítesz egy káposztás cvekedlit, miért csinálod? A bors miatt vagy csak a cvekedlit megborsozod. Nem mindegy. Mert az ugyanazt jelenti, csak akkor marsi problémád van, Mars-hiányod. Ha csak a káposztás cvekedli miatt készíted, akkor a Hold vénuszi oldalával van bajod.

Akkor hogyan kell enni a káposztás cvekedlit? Ahogy akarod. Én nem arról beszélek, hogy mit kell enni, hanem hogy mi mit jelent. De akkor minden jelent valamit. És akkor mi jelent jót? Nem arról van szó! Ösztönösen, ahogy érzed magad, amilyen élethelyzetben vagy, amilyen energiák vannak belül, elkezded főzni azokat az ételeket. És itt nem arról van szó, hogy a káposztás cvekedli rossz hétfőn, hanem beszél arról, amit érzel. Ettől nem szűnnek meg a problémáid, hanem azt szimbolizálja, mi a problémád. Ha jól érzed magad, akkor biztosan a napnak megfelelő analógiát eszed. Nem azt mondom, hogy valami jó vagy rossz. A napoknak analógiájuk van, s te ösztönösen az ehhez tartozó ételt ennéd, hacsak nincs valahol valami kibillenésed.

Az idősebbek talán tudják, hogy hétfő mindig főzeléknap volt. Igen. Szerda, péntek tészta, szombat paprikás krumpli. De ez nem azt jelenti, hogy te nem jól eszel, te mindig jól eszel, csak amit eszel, az jelzi azt, hogy a személyiségedben hol a lyuk, hol szívják az energiádat. Az étkezés helyreállításával egyfajta tudatosság feltételezhető, és akkor változni kezd a kívülről jövő energia. Tehát több lehetőséget kapsz, több lehetőséget kínálnak fel neked.

De képzeld el, te azért nem érzed jól magad, mert a főnököd hülye. A főnököd ettől kezdve nem lesz hülye, csak te fogsz úgy enni ettől kezdve minden nap, mint aki vackorba harapott. Mert mást eszel, mint amit szeretnél. Ugyanazt fogod megélni, mint amikor a főnök szórakozik veled. Nem lenne jobb a főnökkel rendbe tenni a dolgokat? Inkább eszed azt, ami nem ízlik? Nem azt mondom, hogy jó vagy nem jó, vagy kell, vagy nem kell, hanem egész más analógiákban tudsz enni. Na most természetesen a napnak megfelelő analógia mindig jó. Majd meglátjátok, próbáljátok ki!

Egyél hétfőn tökfőzeléket, és mondjuk, egyél csütörtökön. Majd nézd meg, hogy az étel mennyivel más lesz. Más. Egészen máshogy fog ízleni. Csak most nem figyelsz rá. Amikor eszünk valamit, hogy miért nem ízlett vagy miért nem olyan, nem veszed észre. Jön hozzád valaki, eláztattad a tésztát, és mentegetőzöl, pedig nem arról van szó, hogy elázott a tészta, hanem valahogy be akartad vinni az aznapi analógiát, de másképp nem tudtad bevinni, mert aznap nem tudtál volna semmilyen más vizet adni neki, mivel muszáj megélni, puff eláztattad a tésztát. A barátnőm mindig eláztatja a galuskát. Mert mindig Hold-problémája van. Nem véletlen, hogy a galuskát a legnehezebb főzni.

Tehát hétfőn a Hold analógiái, a befogadás, az érzelmek és ilyesmik jelennek meg az ételben. És ha ettől bármilyen irányba elbillen az étel, akkor vedd észre, hogy ez milyen analógia. Ott van a kibillenés benned. Ami nem baj, csak látni kell.

Azért mondtam, hogy hétfőn általában főzeléket kéne enni, de nem muszáj főzeléket, máshogy is be lehet vinni, de így a legkönnyebb bevinni a vizet. Nem véletlen, hogy mi magyarok főzelékben visszük be a vizet, mert a magyar ember sajnos nagyon kevés nyers zöldséget eszik. Híresen kevés zöldséget eszünk, és a zöldségek sem azok, amelyekkel sok vizet vinnénk be. Ezért aztán ilyen dolog, hogy főzelék a világon sehol nincs, csak nálunk meg a törököknél.

Egyébként török hódoltság kori ételek a főzelékek. Nagyon érdekes, hogy amikor Holddá kellett válni, megtanultuk a főzeléket, megtanultuk a rakott ételeket és a töltött zöldségeket. A lecsó szintén török hódoltság kori, a pörkölt úgyszintén. A töltött káposzta, ami híresen magyar étel, valójában híresen török étel. Csak megcsináltuk magyarnak. De jó ez, így sehol nem csinálják, az biztos.

Tehát a Hold napján majd figyeljetek arra, hogy valamilyen módon a Hold jelenjen meg! Hogy mi jön mellé, azt meg figyelni kell. A táplálkozást nem kell megváltoztatni, csak ha testi tünetek vannak. Akkor már be kell avatkozni, mert ott már olyan kibillentség van.

Három szinten nyúlunk bele a betegségnél az ember életébe, ahol az energiákat meg kell változtatni. És az alsó szinten benyúlunk a táplálkozással is, a színekkel, a formákkal. De amíg nincs problémád, nincs betegséged, addig ezzel nem kell külön foglalkozni, látni viszont kell. Hogy lássátok, érzékeljétek, mit esztek. Ez nagyon izgalmas dolog. Az sem mindegy, hogy a cukrászdában milyen sütit kérsz. Miért kockát, miért gyümölcsöset, miért csokisat, ez mind-mind analógia. És ha az ember figyel maga körül, akkor ezt mind látja.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

dradoczy@gmail.com

Rádóczi Dororttya,2011.09.03 17:01


Tisztelt Asztro Szerkesztődég!

Számomra valamiért nem túl szimpatikus ez a "minden hét
hét napból áll" szabályzat. Még soha nem volt kettő olyan hetem, ami tökéletesen hasonlított volna és biztos vagyok benne, hogy nem is lesz.
Annyit tudok, hogy az égitestek állandóan mozognak,
és ez a Földre is vonatkozik, ezért
bizonyára nem minden hétfő telik a Hold jegyében.
Akkor viszont, hogyan kell a napokat ténylegesen elképzelni,
hogy ne zavarodjunk bele a számításokba?
Köszönettel:

Dorottya

Re: dradoczy@gmail.com

Gonda Emese,2011.10.02 09:09

Kedves Dorottya!!
Semmi gond, hogy ön másként gondolja. Az én honlapomnak, gondolkodásomnak alapja az asztrológia. Ez viszont mindent valahova besorol, minden valaminek az analógiája. Nincs a világon olyan, amit az asztrológia nem sorolna be a fogalmai közé, akár az országok, a napok, az ételek, a betegségek, színek.... Számomra ez egy létező rendszer, ön ezt másként gondolja. Régen nem találomra főztek, megvolt, hogy milyen típusú ételeket ettek. Az asztrológia szerint minden nap más energiákra van szükség, ezzel tud azonosulni a szervezetünk, ilyenkor nem raktározza az ételt, azonosul vele, nem raktározza.
Köszönöm, hogy írt nekem. Gonda Emese