Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mars napja - Kedd

2010.02.10

  Mindenki érzi, hogy a csípős ételek a tüzesek, ennek megfelelően az asztrológiában marsikusak. A Mars napja a kedd, ilyenkor szervezetünk  sokkal könnyebben azonosul ezekkel az energiákkal.

   Végy egy szép piros terítőt, terítsd meg az asztalt, kínáld meg a vendégeidet pálinkával, készíts egy magyaros reggelit. Ilyen egy marsikus nap kezdése. Szolidan is lehet: főzzünk benedekfűteát, lassan kortyolgassuk. Erre a napra illik a " Pálinkás jó reggelt" köszönés.

   Előtérbe kerülnek az aktív tevékenységek, ezért ezen a napon mozogjunk, tornázzunk. A Mars napja a legalkalmasabb - ha amúgy is megfelelő az időszak - valaminek az elkezdésére, akár egy új vállalkozást is indíthatunk. Hatalmas energiáink vannak ezen a napon, használjuk ki.

   A Mars növényei megvédik magukat, csípnek, szúrnak, az energia tüzes jellegéből adódóan fűtő hatást fejtenek kinéha égetően csípős ízt vagy érzést okoznak. Színük a piros, vörös. A Mars- növények a szervezet védelmező képességét erősítik, erre kiválóan alkalmas a fokhagyma-kúra.

   Az epe a Mars szerve, az agresszióval, az elfojtott indulattal, haraggal analóg. Tehát ha valakinek bizonyos ételektől megfájdul az epéje, az azt jelenti, hogy vágyait, akaratát nem tudja megélni, elfojtja igényeit, emészti magát, magában mérgelődik, kesereg. Az elfojtásokra a nők hajlamosabbak, emiatt ez a típusú betegség is jellemzőbb rájuk.

   A Mars uralma alá tartozik az immunrendszer, a védekező mechanizmus. Tehát a marsikus növények a szervezet immunrendszerét erősítik, a testet melegítik.

   Amikor egy marsikus ember ( aktív, cselekvő) az ételre gondol, marsikus ételek jelennek meg a szeme előtt. Szervezetünk kedden a tűz energiáit vonzza. A bennünk lévő tűz energia változik, nyáron kevésbé kívánjuk, inkább télen eszünk nehéz, erős ételeket, és könnyen meg is emésztjük. Ha nem jól működik a belső meleg fejlesztése, megbetegedhetünk. Mars napján együnk húst, persze ha szeretjük. Akik nem nagyon esznek húst, nagyon sok fűszert használnak, illetve ajánlatos használniuk, mert a tűzre nekik is szükségük van, mert a fűszerek szintén a tűz energiáit hordozzák.

  Egy kis testbeszéd! Mit jelent, ha egy nő mindent csípősen eszik? Ha egy férfi mindent csípősen eszik? Árulkodó lehet az is, hogyan vágjuk a zöldségeket, a húst. A Mars napján csíkokra, de a többi napon ez az akaratunkról, agresszivitásunkról szól. Az ételeknek is más íze van, ha szeleteljük, ha reszeljük, ha kockára vágjuk. A lecsó karikára vágott hagymával jó. A hús is Mars, a vágásmód is Mars.

    Szervezetünk tökéletes. Mikor a testünk jelez, hogy vashiányos, akkor a Mars hiányzik, így a lélekben is jelentkezik a hiány. A Marsot a Merkúr közömbösíti, a Vénusz viszont befogadja, és így kioltja. Ez néha igen hasznos, például az elfogyasztott fokhagyma után, ha zavar az illata, rágcsáljunk petrezselymet, viszont férjünk szexuális kedvét is tudjuk közömbösíteni a Merkúrral (szavakkal), az orgazmussal pedig kioltani.

   Immunerősítő a csipkebogyó, ajánlom teának, magjával együtt. A ginseng gyökeret évezredek óta alkalmazzák. Egy régi történet szerint a királyt, aki nagyon beteg volt, és az orvosok már nem tudtak rajta segíteni, egy bölcs öregember ginsengből készített itallal meggyógyította, így az még nagyon sokáig élt. Az öregember ugyanis felélesztette a belső tüzét.

   A csalán régen levesek, ételek elkészítéséhez is használatos volt. Ma már kevésbé, de teaként még mindig népszerű. A csalán is marsikus, így tűz hatású a szervezetre.

   A benedekfű reggel azért is jó, mert azonosulhatunk a Mars energiáival, és az epét tisztítja. Csalánteát is ihatunk.

   Néhány növény a Mars növényeiből: akác, torma, vasfű, gyömbér, mirtusz, bazsalikom, boróka, paprika, sárgadinnye, szeder, sáfrányos szeklice, zsálya, ezerjófű, gesztenye, komló, fokhagyma, vöröshagyma, a bors minden fajtája...

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.