Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nap napja - Vasárnap

    Vasárnap, ha lehet, minden kör alakú legyen a Nap szimbóluma miatt. Mert a Nap színe a sárga. Ilyenkor kukorica, búza legyen. A kenyér is azért képviseli a Napot, mert búzából készül. Minden gabona Nap, de a búza különösen. A búzából úgy is lehet kenyeret készíteni, hogy nem sütik meg, hanem egy kőre kiteszik a napra. Persze élesztő nincs benne, csak különböző magvak. Ez a „napkenyér”. Minden, ami erjeszt, Plútó, a halál szimbóluma.

Vasárnap bármilyen gabona lehet, bármilyen sárga lehet, így az ünnepnek megadhatod a tiszteletet, de eredendően ez volt a hét első napja. És a Nap-fűszerek, a sáfrány, kurkuma.

    Sört sosem szabad étkezéshez inni! Utána igen, alatta sosem, mert a sör Szaturnusz, ezzel pedig leállítod az emésztést. Evés közben viszont azért ajánlják, hogy igyál néhány csepp bort, mert az segíti az emésztést a Jupiter miatt. Ezért van az is, hogy nagyon sok étel mellé öntenek bort húsokra is, zöldségekre is. Régen nem ismerték a citromot a nem mediterrán területeken, helyette használták a fehérbort, a savanyú borral pedig savanyítottak. Amikor nagyon savanyú lett a bor, akkor lett belőle a borecet.

  Szóval minden ételbe kell Jupiter. Én még a májbetegek diétáját is úgy állítom össze, hogy mindenbe kell zsírt tenniük. Fogyókúrához is kötelező a zsír. Ha zsír nélkül fogyókúrázik valaki, az életben nem tud lefogyni. Persze ez olaj is lehet.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.