Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szaturnusz - karma 2.

2010.04.18

 

Kép

 

    Mérleg Szeressenek engem. Miért gondolod azt, hogy nem szeretnek?  Nem tudod magadat elfogadni, nem hiszed, hogy tökéletes vagy! Nem tudod elhinni, hogy van tökéletesség és szeretet. Életünk a szeretet, csak annak probléma, aki kapja, aki adja annak nem probléma. Karmája: aki azt mondja, hogy őt nem szeretik, azért mondja, mert ő nem tud szeretni. Tetszeni akar, mindennel elkezd küzdeni (kövérség öregség..) ami kívül van, csak egyet nem hisz, ami belül van. Külvilágtól függ, az egységben nincs kint, meg bent. Ezzel küzd, mindig a külvilágtól kell kapnia a bizonyítékot. Van olyan ember, aki mindenkinek tetszik? Szép okos? Nem arról van szó, hogy minden ember egyformán szép... Pont ez a lényeg, nem egyformaság van, minden ember gyönyörű azzal együtt, amit hordoz. Viszonyítunk, a kor által elfogadott szépségnek. (pl.: kövérség) Az a szép, aki el tudja fogadni, hogy szép.

 

   Skorpió Egyik legérdekesebb jegy, halál gyermekei, lélek ismerője. Csak a lélek szintjén van.  A világ a fizikai szinten van, nem akar a lélekkel kommunikálni. Eredménye, hogy magányos lesz. Ott él egy párkapcsolatban vagy közösségben és magányos, mert a lélek szintjén nincs társa, ezt kell megtanulni, remete: nincs az az út, amelyen lehet követni, mindenki mindenről mást gondol, mindenki más szögből látja a világot. A sors azt akarja, hogy más is úgy lássa. Lélek szintjén, nincs kommunikáció és miért szenvednek: mert ezt nem értik meg, azt várják az emberektől, hogy tudjad. Nem mondja el, hogy mit akar és megsértődik, pedig az a dolga hogy ezt megtanulja, ez a karmikus feladata, és akkor egyedül marad. Féltékeny: tudattalanjában az van, hogy semmi nem az enyém, ezért fél annyira a haláltól. Tudja, hogy nincs halál, és mégis retteg tőle, mert nem mer azonosulni vele. Ha beismerné, hogy nincs halál, akkor nem kellene ragaszkodnia. Ha elismered, hogy nincs halál, akkor nem kell félned, hogy meghalnak a hozzátartozóid. Születés- halál: amelyik anya szült, az halálra ítélt egy embert, Skorpió analógia, aki szült annak egyben a halállal is szembe kell nézni. Karmaként kell megélnie, ezért ragaszkodik, ezotéria ezt tanítja.

    Nyilas Szépen bekerült a Skorpió és Bak közé. Nyilasság lényege, már tudja, hogy hova tart, mert azonosul a Jupiterrel. Bármilyen szinten élsz, azonosulni tudsz az életeddel, hogy ez az enyém, akkor már megvilágosodtál, Nyilas mindent elfogad, bármiben hisz elfogadja, Alacsonyabb szinten a politikus is ezt csinálja, ma ebben hiszek, holnap abban hiszek és ugyanolyan jó nekem. Ezért tudunk a Nyilasnak megbocsátani, mert ő azonosul vele, nagylelkű ezért. Elhízás alacsony szint, cukorbetegség. ez karmikus, nincs mit tenni. Először meg kell nézni, a Nyilas Jupiter hogyan valósul meg az életében. Úgy fog félni, hogy valami nem sikerül neki. A hit, vallás olyan lesz, mint a máglyahalál, persze el kell köteleznie magát, holott egy dolog kéne: azonosulni a világgal, Nyilasnak nem megy. Azért mondjuk a Nyilasra, mindenbe belefog, nem adja ő fel, megpróbálja hátha az az út, aztán rájön, hogy ez nem jó, akkor megpróbál egy másikat. Fizikai szinten megtapasztalja, hogy ez sem az, mi vezet ki a tapasztalásból: a hit, de oda el kell jutni. Sokszor mondom, hogy a hitet lehet tanulni. Az asztrológusok legnagyobb fegyvere, hogy tudnak tanulni. Amikor százszor, ezerszer ugyanazt az állást bolygó konstellációt látja, nem fog kételkedni. Megtalálja azt az összefüggést az emberek között, amit senki más nem tud. Teljesen más csoportból lévő feladata ugyanaz, mert a legmagasabb szinten a, mint tudás. Ezt a tudást a megvilágosodást keresi a Nyilas. Hitet merni kell, olyan nehéz elhinni. Amikor valaki meghal és arra azt mondani, az életfeladatát majd legközelebb meg tudja oldani. Jó, mert ezáltal tanulsz, eljöttél arról a munkahelyedről, ami nem neked való. Sokkal könnyebb ráfogni a világra, hogy ő hozza. Karma szót pejorative használják, mint az orvosok a géneket, nincs olyan karma, amit nem lehet megélni.

 

    Bak nagyon nehéz, mert a mai világ ellentmond a Baknak.  Beavatott: tudom az utat, céltudatos: tudja az utat. Ha én vagyok a beavatott, akkor, azaz út jó, amin én megyek. A Bak kitűz egy célt, akkor az istennek sem tágít tőle. Álomkép v. árnyjáték, mert az út a beavatottság, te vagyok én. Bak még nem jut el. Karrierista: én vagyok a beavatott. Ha a hit útjára lép, egység, az harmonikus, de azt ki mondhatja el magáról. Kéttípusú,  1. a cél,  2. a vágy. Célhoz megvannak az eszközök, mindenhez, amivel dolgom van. Emberek úgy gondolkodnak, ha én ezt akarom csinálni, vagy azt, megvannak az eszközeim, ez nem igaz. Ahhoz vannak meg az eszközeid, ami a feladatod. Ezért téves minden olyan ideológia, ami az egyenlőségről szól, nem egyenlőség, hanem egység. (kéz-ujj példa). Mindenkinek megvan a helye és szerepe. A mai világban ez nincs. Ezért ragaszkodik a Bak a karrierhez (kudarc). Lenézünk embereket, pedig csak egy kisujj. Ezt kell megérteni, ez a beavatottság. El tudod fogadni, amiben élek. Élhetsz te másképp? A beavatottság hiányzik, nincs mögé tudásunk. Ezért terjed az ezotéria.  Azért üti fel a fejét a sok keleti vallás. Keleten még képesek elfogadni a helyzetüket olyannak amilyen, ezt még nyugaton nem vagyunk képesek megtenni. Nem emészti meg, hogy a szomszédjának ötször annyi van, mint neki, pedig öt osztálya van. Hiányzik a beavatottságunk, el tudjuk fogadni a helyünket a világba. Abban legyél boldog, amibe vagy. Hányszor halljuk az önámítást: én akkor lennék boldog, ha.., ez nem igaz, de ha ma boldog vagy akkor holnap is boldog leszel, azt kell elfogadni. Ezért törik meg a Bak, fáj a dereka, ízületei bemerevednek, nem tudja elfogadni az a jó, ami van, mindig küzd ellene. (hegyi kecske, ezerszer csúszik vissza és újra megy) Sok energiát veszít: pcp, sokízületi gyulladás. Karmája, nem tudja megvalósítani a beavatást.

 

   Vízöntő korban élünk. Megváltó: valaminél nincs jobb. (TV példa) Mai világ problémája: mindennél van egy jobb, reklám, jó most szuper (szuper intelligens mosópor) Ha valamit változtatunk úgy is jobb lesz. A házasságnak azért van negatív felhangja, mert ha mindig van egy jobb. Ha a mosópornál elfogadod, h jobb, elfogadod, h a következő is jobb lesz, a tudattalanod elfogadja. Forradalmár: ez rossz meg kell változtatni… nincs jobb csak más. De ha ezt tudom, akkor minek változtatni, ezt legalább ismerem, azt meg nem tudom mi. Veszel újabb mosóport attól kiütésed lesz, akkor miért jobb? Nem az a kérdés melyik jobb, kell-e mosópor? Csapda: mire van szükségem? Mi a szimbólum, az egység, nem a magam érdekeit nézem, mi a jó a másiknak. Ha másiknak jó akkor nekem is jó, mert ez az egység. Könnyű boldognak lenni egy párkapcsolatban, tedd boldoggá a partneredet. Nehéz megkísérelni, végre mondjál le az önérvényesítésről. Függetlenség, szabadság, egyenlőség, testvériség, micsoda csapda, aztán majd egyedül maradsz. Jön a magány, karmánk az egység. Karma arra kényszerit rá, abban a jegyben, amiben a Szaturnusz áll, az egységet azon keresztül valósítsd meg, az karmikus csatornád. Szaturnusz, olyan, mint egy folyónak a partja arrafelé visz, amerre neked menned kell, csak merjél arra menni.

 

    Halak Legboldogítóbb és a legnehezebb jegy. Nagyon könnyű és szépen meg lehet élni magasabb szinteken és borzasztó alacsonyan. Egység, feloldódni, itt már maga a megoldás van az egység. Maga a megoldás az egység, mit mond a világ? Mindent meg tudsz valósítani, Halak jelentése,  semmit nem kell megvalósítani, mert bármit megvalósít a világ, az egyben a tied is. A Halak képtelen elfogadni és úgy érzi, engem mindig lemondatnak, kihasználnak, nem szeretnek. Vagy önfeláldozó, vagy áldozat lesz. Önfeláldozó az egység, ha áldozat kettősség. Ezért legnehezebb a Halak, mert ha megvalósítja, akkor boldog, de ha nem akkor úgy nyög, ahogy csak lehet. Karmikusan meg kell tenni. Pl.: Bak nem adja be a derekát, sokízületi gyulladása lesz, addig a H folyamatosan áldozat, míg egy Bak soha nem fogja áldozatnak érezni magát, Halak állandóan. Az egónak mindig fontos, hogy mit érzek, bármit is teszel, te mindig úgy érzed, h ez áldozat és ez iszonyú.