Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vénusz napja - Péntek

 

    Minden olyan étel ide tartozik, amely édes vagy édeskés. Ide tartoznak a szép ételek, növények is, az összes gyümölcs. Pénteken van ideje a gyümölcsleveseknek, gyümölcsszószoknak. A paradicsom is gyümölcs! Viszont a görögdinnye zöldség!

   A péntek a tészta napja. Ilyenkor mindenfajta édes jó lehet, pl. a zabpehely, de a zab is jó vagy más gabona. Minden, amit édesítünk. Nagyon sokfajta ételt kell édesíteni anélkül, hogy járna bele, csak kevesen tudják. Mert a cukor hozza ki az ízeket. Egy pici cukor szinte mindenbe jó.

   A Vénusz napján sütizni is lehet, a cukrot sokkal könnyebben dolgozza fel a szervezetünk, mint bármilyen más napon.

Hogy fordul meg az a gondolatmenet, hogy ha hétfőn az ember a sózással szedálja magát, mert nem kap szeretetet, akkor pénteken édességgel dédelgeti magát? Mert más az analógia. A Vénusz nem érzelem, a cukor nem érzelem. A hétfő az érzelem napja, de nem kap, ezért kioltja magában az érzelem utáni vágyat. Pénteken sem érzelem a cukor, de azt hiszi, hogy érzelem. Ez olyan, hogy ha valaki ajándékot vesz nekem, akkor azt hiszem, szeret. De nem szeret, csak ajándékot vesz. Hétfőn valójában az érzelemről van szó, de pénteken nem. Pénteken általában az önelfogadás problémája jelentkezik, a cukorkával fogadom el magam. Mert kívülről megkapom a Vénuszt és úgy érzem, mindenki elfogad engem. Nagyon fontos, hogy az érzelem mindig adás, a Vénusz viszont mindig kapás. Fordított analógia.

Bármiféle szeretet esetén a szeretet csak adhat. Érzelmet nem lehet kapni! Szoktam mondani, honnan tudod, hogy szeretnek? Lehet azt tudni? Senki nem tudja, hogy szeretik-e őt. Te tudod, hogy szeretsz valakit, de hogy téged szeretnek-e, sosem tudhatod. És ezért van az, hogy a valódi érzelem mindig ad. Ami nem érzelem, mindig vár és kapni akar. Így jelenik meg. És pontosan ezért minél több Vénuszt veszel magadhoz, annál több Mars kéne. Mert megint ez analógiában a Mérleg–Kos analógia. Ha Vénuszt veszel magadhoz, az azt jelenti, hogy fel kellene vállalni önmagad, ami viszont Kos. Azt kellene kompenzálnod. Általában azért kell a Vénusz, mert túl sok az egód, túl sok az akaratod és nincs mellette elfogadásod.

    Pénteken formázzuk az ételeket csillag, gömb, rózsa alakúra, ilyenkor érdemes díszíteni, Vénusz napján a szépséget bevinni. Képzeld el, jön haza a párod, és minden krumpli más formájú.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.