Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Borok

Cikkek

Bor és étel

2010.02.11

| Hozzászólások: 0

| Menüpont: Borok

   A bor és étel összehangolásásnál vannak általános szabályok. Csak ezt tudom leírni, konkrét bornál ettől el lehet térni. Hiszen a borok olyan egyediek, tájanként, évjáratonként, fajtánként változóak. Nem ajánlok aktuális borokat, mert lehet, hogy már nem lehet kapni, vagy túl drága. Érdemes borkóstolókra járni, így lehet a borokkal megismerkedni. Ha jó a párosítás fantasztikus élményben lehet részünk, amit az étel egyedül nem tudna nyújtani. Ha hibázni nem akarunk, akkor minden fogáshoz igyunk száraz pezsgőt!

 

Bor és pohár

2010.02.11

| Menüpont: Borok

    Az igazi borélvezet bortípusonként változó poharakat követel.  Alapkövetelmény: sima, vékony falu, nyéllel, talppal rendelkező pohár. A bor kostólásánál vagy a szárát fogjuk vagy a talpát.

 

Somlói bor

2010.02.10

| Hozzászólások: 0

| Menüpont: Borok

 

Borok

2010.02.10

| Menüpont: Borok

   A bor a szőlő legnagyszerűbb megjelenési formája, legfőbb terméke. Egész évben fogyasztható. Étkezéskor fogyasztva kedvezően befolyásolja a gyomor és bélműködést. Az ételhez jól megválasztott bor, a megfelelő pohárban egymást erősítik. A bor az étellel teljesen más ízt ad vissza, mint önmagában. Vannak beszélgető borok,  ezek könnyedébbek. A bor önmagában is fantasztikus élményt tud nyújtani, semmihez sem hasonlítható. Én néhány bor ízére, illatára még a mai napig emlékszem.