Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Eper

Cikkek

Epres receptek

2010.04.17

| Menüpont: Eper

      Kép 

       Fantasztikus gyümölcs, az illata, a formája, az íze.   Felhasználása határtalan,  reggeltől estéig ( az afrodiziákumig), a friss kezdéstől, az élvezetekig.     

    Az eper erősíti az immunrendszert, sok káliumot tartalmaz, nagy rost tartalma segíti az emésztést, méregteleníti a vesét. Gazdag C-vitamintartalmú, antioxidáns. Antibakteriális hatást tulajdonítanak neki, koleszterinszintet csökkenti és alacsony kalóriatartalmú, lúgosít.

   Az epret mindig szárával együtt mossuk le, csöpögtessük le, utána távolítsuk el a szárát, mert a víz behatol az eperbe, akkor hamar tönkremegy,  nem tartható el sokáig. 

Lekvár recepteket a lekvárnál találhatod.