Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gasztro tudástár

Cikkek

Káposztafélék

2010.10.23

| Menüpont: Gasztro tudástár

   A káposztaféléknek a szárát, hajtását vagy virágzatát használjuk.

   A történet szerint a római légiósoknak szekéren fahórdóban szállították a káposztát, ami útközben levet eresztett, és megerjedt. A történet többféleképpen folytatódik, egyesek szerint rögtön ízletesnek találták, mások szerint először elutasították, a légiósok ehetetlennek tartották, a tiszteknek viszont megparancsolták, hogy minél többet egyenek belőle. Miután elterjedt, először szekéren, fahordóban fuvaroztatták, vagy kis hordókban szolgák járták Rómát, hogy összerázkódjon. Aztután rájöttek, hogy elég, ha összenyomják.

   Hippokratész univerzális gyógyszernek tartotta.

 

Az elmaradhatatlan SÓ

2010.02.14

| Menüpont: Gasztro tudástár

Se nélküle, se - túlságosan - vele nem jó az étel. Miaz ? Természetesen a só!

 

Gasztro-történelem

2010.02.14

| Menüpont: Gasztro tudástár

 

Konyhaművészet

2010.02.14

| Menüpont: Gasztro tudástár

    Ahhoz, hogy finomat főzzünk, jó ha tudjuk, hogy mit csinálunk... A főzésnek vannak szabályai, alapszabályai, segédeszközei, fogalmai, praktikái. Viszont nincsenek kőbe vésett receptjei.