Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gasztronómia

Cikkek

Sütemény leveles tésztából

2010.06.26

| Menüpont: Gasztronómia

     Kész vajas leveles tésztával könnyen és gyorsan készíthetünk ízletes, változatos süteményeket.

 

Málna

2010.06.13

| Menüpont: Gasztronómia

   Kép   Édes és finoman fanyar, szinte elolvad a szájban. Természetes antioxidáns, semlegesíti a szabadgyököket, antibiotikum is, megakadályozza a baktériumok és gombák elszaporodását. A tárolás és fagyasztás nem befolyásolja az antioxidáns tartalmát, a C-vitamin tartalma viszont felére csökken. Kevéssé emeli meg a vércukrot, viszont nagy az élelmi rost tartalma.

 

 

Tésztakészítés

2010.04.15

| Menüpont: Gasztronómia

    Mostanában kedvet kaptam, hogy itthon készítsek tésztát. Ha nektek is kedvet tudok csinálni, nem fogjátok megbánni, mert egy házi friss tészta nem hasonlítható össze egyes tésztákkal.  Egy olasz szakácskönyvben olvastam, hogy a tészta főzővízének olyan sósnak kell lennie, mint a Földközi-tenger vize. Hát már nem nagyon emlékszem az ízére, de igyekszem megtalálni a megfelelő sósságát a víznek, mert fontos!

 

 

 

Receptek-pizzák

2010.03.10

| Menüpont: Gasztronómia

   Azt mondják az olaszok, hogy egy jó háziasszony mindennap másfajta pizzát tud a család asztalára tenni.  A pizzánál elengedhetjük  a fantáziánkat. Egy jó tésztát készítünk, rá bármit tehetünk. Egyetlen fontos, a minőségi alapanyag, jó sajt, zöldségek... A pizzát magas hőmérsékleten kell sütni, 220-230C-on. Fogyasztani is csak melegen szabad, 50-60 C-on.

 

Tortakrémek

2010.02.21

| Menüpont: Gasztronómia

   Néha van, hogy nincs kedvünk piskótát sütni, csak veszünk kész piskóta tortalapot. Viszont ilyenkor is finomat, és szépet szeretnénk csinálni, "alkotni". Ezért gondoltam, megér egy külön fejezetet.

 

Piték

2010.02.19

| Menüpont: Gasztronómia

 

Receptek-Tészták

2010.02.18

| Menüpont: Gasztronómia

 

Receptek- Sós sütemények

2010.02.18

| Menüpont: Gasztronómia

 

Receptek-saláták

2010.02.15

| Menüpont: Gasztronómia

   Ideális kiegészítői a főételnek, de  vannak olyanok is, amelyek önállóan is fogyaszthatók. Elősegítik az ételek emésztését. Jól lehűtve az étkezések előtt étvágyfokozó. A saláták titka a fűszerek harmóniája.

 

Receptek - Müzli

2010.02.14

| Menüpont: Gasztronómia

Müzli - kenyér helyett egészséges alternatíva a reggel dinamikus kezdéséhez.  Fontos szabály, hogy müzlit éhgyomorra együnk, ne napközben.