Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gasztronómia

Cikkek

Nomen est omen, avagy ételeink nevei

2010.02.14

| Menüpont: Gasztronómia

Honna kapták híres étkeink neveiket?

 

A leggyakrabban használt fűszereink

2010.02.14

| Menüpont: Gasztronómia

A leggyakrabban használt fűszereink

 

Édességek fűszerei

2010.02.14

| Menüpont: Gasztronómia

Mivel fűszerezzük édességeinket ?

    A sütemények, édességek készítéséhez nagyon sokféle fűszer és változatos fűszerkeverék használható fel, amelyek kellemes ízt kölcsönöznek, finomítják és élvezetesebbé teszik a cukrászatok és konyhák remekeit. Illatuk mámorítóan hat hétköznapjainkon és ünnepnapjainkon egyaránt.

 

Híres szakácsok

2010.01.24

| Menüpont: Gasztronómia

 

Fűszer

2009.11.08

| Menüpont: Gasztronómia

     Az ételeink ízét a fűszerek adják... Pazar lakomák elengedhetetlen kellékei a fűszerek.

    Megfelelő alkalmazásban nemcsak az ételeinket teszik változatossá, hanem a fűszerekben található biológiailag aktív vegyületek gyógyító hatásúak.

  Ha tanácstalan vagy, hogy milyen zöldséghez, milyen fűszer illik,  ebben próbállak segíteni. Más-más fűszerrel teljesen más ízhatást érhetünk el.  Ha a napok analógiáit is figyelembe vesszük, akkor az aktuális nap analógiával érdemes fűszerezni, szervezetünk azzal tud azonosulni.