Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A leggyakrabban használt fűszereink

2010.02.14
Fűszer ABC
Aloé
Már az ókori egyiptomiak is ismerték, kozmetikumként használták. Fűszerként a szeszipar használja fel.
Babér
Kis-Ázsiában honos, a Földközi-tenger környékén széles körben termesztett örökzöld fa, cserje. Az ókorban igen kedvelt volt, de fokozatosan a háttérbe szorult. A babér levelét nálunk kizárólag fűszerként alkalmazzák, felhasználása széleskörű.
Bazsalikom
Benedekfű
Boróka
bors
Borsfű vagy csombor
borsmenta
Cayenne-i bors, csilibors
Citrom
Citromfű
Édeskömény
Ezerjófű
Fehérüröm
Feketeüröm
Fodormenta
Fokhagyma
Gyömbér
Izsóp
Kakukkfű
Kálmos
Kapor
Kapri
Koriander
Kömény
Kurkuma
Lestyán
Majoránna
Metélőhagyma
Mustár
Olajbogyó
Paprika
Petrezselyem
Római kömény
Római édeskömény
Rozmaring
Sáfrány
Sáfrányos szeklice
Szagos müge
Szegfűbors
Szegfűszeg
Szegfűbors
Szerecsendió
Szezám
Szurokfű
Tárkony
Tárnics
Torma
Turbolya
Vasfű
Vízitorma
Vöröshagyma
Zsálya