Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Híres szakácsok

2010.01.24

    Paul Bocuse ( 1926.02.11-  )           A szakácsok pápája

    " A szakácsmesterséget nem lehet könyvből megtanulni, a mesterektől kell ellesni a fortélyokat, fogásokat, csak így lehet végül kialakítani saját stílusunkat."

    " Az ínyencek figyelmébe ajánlom a következőt: az étkezések mindig társaságban, de legalábbis kettesben történjenek.Élvezzék a gasztronómiát! Olyan, mint a zene. Fontos az egyszerűség és a tiszta forrás."

    Az Évszázad Szakácsának is megválasztották. Forradalmasította a francia konyhát. A friss alapanyagokra helyezte a hangsúlyt. 1961-ben Franciaország legjobb dolgozója címmel tüntették ki. Több Michelin-csillag tulajdonosa. Becsületrenddel is kitüntették. Véleménye szerint, jó gasztronómiai hagyományok ott alakulhatnak ki, ahol jó bortermelés folyik.

Az ő neve azóta fogalom. Könyvei magyar nyelven is kaphatók.

Kép