Híres szakácsok
Paul Bocuse ( 1926.02.11- ) A szakácsok pápája
" A szakácsmesterséget nem lehet könyvből megtanulni, a mesterektől kell ellesni a fortélyokat, fogásokat, csak így lehet végül kialakítani saját stílusunkat."
" Az ínyencek figyelmébe ajánlom a következőt: az étkezések mindig társaságban, de legalábbis kettesben történjenek.Élvezzék a gasztronómiát! Olyan, mint a zene. Fontos az egyszerűség és a tiszta forrás."
Az Évszázad Szakácsának is megválasztották. Forradalmasította a francia konyhát. A friss alapanyagokra helyezte a hangsúlyt. 1961-ben Franciaország legjobb dolgozója címmel tüntették ki. Több Michelin-csillag tulajdonosa. Becsületrenddel is kitüntették. Véleménye szerint, jó gasztronómiai hagyományok ott alakulhatnak ki, ahol jó bortermelés folyik.
Az ő neve azóta fogalom. Könyvei magyar nyelven is kaphatók.