Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Receptek - Levesbetétek

2010.02.14
Maceszgombóc (tejes)
Hozzávalók: 1 db tojás (Nap, Hold), 1 evőkanál vaj (Hold, Jupiter), só (Mars, Szaturnusz), bors (Mars), 3-4 evőkanál maceszdara (Nap, Szaturnusz).

    Elkészítés: A hozzávalókat összekeverjük, és a forró levesbe apró gombócokat formázunk.

    Sajtgombóc

   Hozzávalók: 2 db tojás, 10 dkg reszelt sajt,  zabpehely, liszt, só

    Elkészítés: A tojást megsózzuk, beletesszük a zabpelyhet összekeverjük, még lisztet adunk hozzá, utána állni hagyjuk, szépen megduzzad. Kis gombócokat formálunk belőle, forró levesbe belerakjuk. 3-4 percig főzzük. Zöldség levesekhez illik.