Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Receptek - Müzli

2010.02.14
Műzli
     Eredeti Bircher-Benner-féle műzli:
    Hozzávalók: 1 evőkanál gabonapehely, 2 evőkanál tejszín vagy joghurt, 1 evőkanál aprított mogyoró vagy mandula, 1 friss reszelt alma, 1 teáskanál citromlé, méz, barnacukor, melasz, tej
   Sajnos nagyon nagy különbségek vannak a készen kapható müzlik között. Én eddig úgy gondolom, hogy az ár arányos a minőségével, élvezeti értékével. Az íze a fűrészpor és a "fantasztikusan jó" között ingadozikHa müzlit eszünk, ahhoz is terítsünk meg szépen, csak éhgyomorra együnk, napközben ne, és alaposan rágjuk meg.
   Almás müzli: 1 alma lereszelve, 1 csésze joghurt, 1 evőkanál méz, 3-5 evőkanál műzli.
    Banános müzli: 2 evőkanál müzli, 2 csésze joghurt, 1 evőkanál citromlé, 1 teáskanál méz, 1 banán. A joghurtot összekeverjük a citromlével, a banánt villával összetörjük.
    Banánturmixos müzli: 4 evőkanál müzli, 2 csésze tej, 1 banán. Banánturmixot csinálunk a tejből és a banánból, és ebbe rakjuk a műzlit.
    Málnaturmixos müzli: 4 evőkanál müzli, 1 csésze tej, 2-4 evőkanál málna, 1 teáskanál tejszín, 1 evőkanál méz. A málnát, a tejet a mézet, a tejszínt összeturmixoljuk, majd a műzlihez rakjuk.
     Eperturmixos müzli: 4 evőkanál műzli, 1 csésze tej, 2-4 evőkanál eper, 1 teáskanál tejszín, 1 evőkanál méz. Elkészítése mint a málnásé...
    Kakaós müzli: 1 teáskanál cukrozott kakaópor, 2 csésze tej, 3 evőkanál müzli, 1 teáskanál méz
    Gyümölcsalátás müzli: 4 evőkanál müzli, 1 teáskanál méz, 2 evőkanál szőlőlé, 2 csésze apróra vágott gyümölcs, friss vagy befőtt, 1 evőkanál mazsola ( elhagyható, mert sokan nem szeretik), 2 evőkanál napraforgómag, vagy apróra vágott dió. A mézet a szőlőlében feloldjuk, de tehetünk hozzá több szőlőlét is, ha friss gyümölccsel dolgozunk, akkor a gyümölcsöket hagyjuk éllni a lében, utána rakjuk hozzá a műzlit.
    Kávés müzli: 4 evőkanál müzli, 3 csésze tej, 1 evőkanál tejszín, 2 teáskanál méz,  1 teáskanál nescafé. A tejet, a tejszínt, a mézet összekeverjük és utána ráöntjük a műzlire.
   Sárgarépás müzli: 4 evőkanál müzli, 2 sárgarépa lereszelve, 1 teáskanál citromlé, 2 teáskanál tejszín, 1 evőkanál méz. A répát összekeverjük a citrommal, a tejszínnel, a mézzel, utána rárakjuk a műzlire, és összekeverjük.