Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Táplálkozás asztrológia módra

2011.09.30

    

     Minden napnak meg van a maga saját analógiája, és ez nem véletlenül volt így. Régen megfigyelték, hogy azok az analógiák és azok az energiák, amelyeket különböző a napokon élnek át, azok különbözőek. A hét különböző napjain egészen másképp emészt a szervezet, egészen másképp kapcsolódik hozzá minden. A mi régi öregeink, szüleink még pontosan tudták, hogyan kell főzni anélkül, hogy az asztrológia után érdeklődtek volna. Tehát nem véletlen, hogy pénteken tészta, szombaton egytálétel volt, ezek teljesen egyértelmű dolgok voltak. Nem gondolkoztak azon, mikor mit kell enni, mert természetes módon étkeztek.

    A napnak megfelelő táplálkozás mellet a legideálisabb az, amikor azt eszel, ami abban az évszakban és azon a területen, ahol élsz, megterem. Ma már primőröket is megvehetünk a tél közepén, epret eszünk karácsonykor, banánt nyáron, és ki tudja, honnan származó zöldségeket. A piacon megveszed a krumplit, és lehet, hogy brazil burgonyát vettél, mert nem tudjuk, hogy honnan és hogyan került a magyar boltok pultjaira. Emiatt aztán rögtön egy kis uránuszi analógiát kapunk. Tudni kell, hogy minden olyan zöldség, gyümölcs, ami nem itt terem, uránuszi analógia. Egyértelműen uránuszi analógia, hiszen mesterségesen kerülsz vele kapcsolatba, akár úgy, hogy külföldről hozzák, akár ha fóliásan termesztik. Minden, ami mesterséges, uránuszi. Ez nem azt jelenti, hogy jó vagy rossz, hanem egyszerűen az. Tudni kell, és ennek megfelelően borul a táplálkozásunk. Tehát nem véletlen, hogy az emberek sokkal sósabban, sokkal édesebben, sokkal agresszívebben táplálkoznak, mint eddig bármikor.

   Nehéz főzni, mert mindig úgy főzünk, amilyen állapotban vagyunk. Ha van egy nő, aki főz a családnak, akkor annak a teljes állapotától függ, hogy mit eszünk. Holdi analógiát képviseli az anya, a feleség. Mit képvisel ő? A Hold otthon az érzelmeket képviseli, tehát ő az érzelmek alapján főz. Ugyanez az anya dolgozik, aztán beugrik a boltba, vesz egy-két félkészt, egy kis ezt, egy kis azt, és köze sem lesz az ételhez. Nem lesz benne az egyénisége. Minden napnak meg van a maga saját analógiája, és ez nem véletlenül volt így. Régen megfigyelték, hogy azok az analógiák és azok az energiák, amelyeket különböző a napokon élnek át, azok különbözőek. A hét különböző napjain egészen másképp emészt a szervezet, egészen másképp kapcsolódik hozzá minden. A mi régi öregeink, szüleink még pontosan tudták, hogyan kell főzni anélkül, hogy az asztrológia után érdeklődtek volna. Tehát nem véletlen, hogy pénteken tészta, szombaton egytálétel volt, ezek teljesen egyértelmű dolgok voltak. Nem gondolkoztak azon, mikor mit kell enni, mert természetes módon étkeztek.