Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyitóoldal

Cikkek

Napi tipp

2011.09.30

| Menüpont: Nyitóoldal

 

Fogalmak

2010.02.10

| Menüpont: Nyitóoldal

Ahhoz, hogy finomat főzzünk, jó ha tudjuk, hogy mit csinálunk... A főzésnek vannak szabályai, alapszabályai, segédeszközei, fogalmai, praktikái. Viszont nincsenek kőbe vésett receptjei.

 

Receptek-köretek

2010.02.09

| Menüpont: Nyitóoldal

 

Receptek-levesbetétek

2010.02.09

| Menüpont: Nyitóoldal

 

Receptek-húsos főételek

2010.02.09

| Menüpont: Nyitóoldal

 

Receptek-előételek

2010.02.09

| Menüpont: Nyitóoldal

 

Receptek-saláták

2010.02.08

| Menüpont: Nyitóoldal

 

Receptek-zöldséges főételek

2010.02.08

| Menüpont: Nyitóoldal

 

Receptek-levesek

2010.02.08

| Menüpont: Nyitóoldal

A levesek majdnem minden étkezési kultúrában fontos helyet foglalnak el. Fedezik a napi folyadékszükséglet egy részét is. Fontos szabály csak jó minőségű alapanyagokkal dolgozzunk. A levesbe való nyersanyagot egyforma nagyságúra vágjuk. Ne főzzük túl, mert akkor elpusztulnak az értékes vitaminok. Mindig megfelelő hőmérsékleten tálaljuk.

 

Receptek-reggelre

2010.02.08

| Menüpont: Nyitóoldal

     Reggelink olyan legyen, mint a királyé....Az ember a legnagyobb teljesítményt kora délelőtt nyújtja, majd késő délelőtt csökken. Ha elhagyjuk a reggelit, nem eszünk, nem is érjük el teljesítőképességünk csúcspontját, hamarabb elfáradunk és nem tudunk annyira koncentrálni. Anyagcserénk lelassul, nincs,ami beindítsa. Ha viszont tápanyagban gazdag reggelit fogyasztunk, akkor délelőtti csúcsteljesítményünket még meg is hosszabbíthatjuk.