Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

 

Bajai módra

Főleg halételeket készítenek így. A halszeleteket apróra vágott hagymával, zöldpaprikával, fűszerekkel főzik. Házi, gyúrt, főtt tésztára öntik a hallevet és külön tálalják a halat.

Baseli módra

Hagymás hús, melyhez a kockára vágott szalonnát és a felszeletelt hagymát vajban megpirítják, bélszíncsíkokkal elkeverik, fűszerezik és puhára párolják. Pecsenyelében, hagymakarikákkal tálalják.

Bogyiszlói módra

Sűrű csípős mártás paradicsompaprikából, paradicsompüréből, pirospaprikából, fűszerekből, borral felengedve, és felforralva. Tálaláskor az előzőleg mindkét oldalán megsütött húsra kenik, rizst adnak mellé.

Cifra módra

Sertéscombból vagy rostélyosból kisebb szeleteket vágnak, szalonnacsíkokba burkolják. Pirított hagymát pirospaprikával, sóval, borssal fűszereznek, csontlével felengedik, belerakják a húsokat, paradicsom-, és paprikaszeletekkel készre párolják. Sült burgonyára szedve, bugylibicskával diszítve tálalják.

Dalmát módra

Hagymával, paprika-és paradicsompürével készített levesek és mártások.

Elzászi módra

Párolt sertés-, kacsa-vagy libahús, fácán-, vagy malacsült, melyet savanyúkáposztával, sonkával, füstöltszalonnával, virslivel készítenek.

Frankfurti módra

Csontlében főtt kelkáposztával, frankfurtivirsli-karikákkal készített ételek. Nálunk legismertebb a frankfurti levese, és a kellevelekkel, virsllikarikákkal beborított párolt sertés- vagy borjúszelet.

Gundel módra

Legismertebb a Gundel-palacsinta...

Kaposvári módra

A sertéscomb-szeleteket pirosra sütik, kevés vízzel és borral puhára párolják. Pecsenyelével, szeletelt gombával, hagymával, paradicsompürével készített mártással leöntik, és pirított sonkakockákkal ízesített, áttört burgonyával tálalják.