Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Spárga moszkvai mártással

Hozzávalók: 0,5 kg spárga (Jupiter, Vénusz), illetve 1 üveg vagy konzervspárga, 0,5 lényeg majonézmártás (Nap, Hold, Mars, Plútó), 10 dkg kaviár (Nap), salátalevelek (Hold).

Elkészítés: A friss spárgát meghámozzuk, sós vízben feltesszük főni, ha kész lecsöpögtetjük. A fejes salátát apróra vágjuk, a majonézmártásba beletesszük a kaviárt. A salátát felhalmozzuk, erre tesszük rá a spárgát, majd leöntjük kaviáros majonézzel.

 

Pármai sonka dinnyével (egy híres recept)

Elkészítés: A sárgadinnyét (Hold, Vénusz) meghámozzuk, majd ízlés szerinti mennyiségben felvágjuk kb. 1 cm vastag szeletekre. A cukordinnyét ajánlom, színe, íze kitűnő a sonkához. A sonkát (Mars, Szaturnusz) hajszálvékony szeletekre felvágjuk, és ezekkel körbetekerjük a dinnyeszeleteket. Egy tálba téve lehűtjük, hogy összeérjenek az ízek, és utána tálaljuk.

 

Királyrák sárgadinnyével

Hozzávalók: fél sárgadinnye (Hold, Vénusz), 20 dkg királyrák (Mars, Szaturnusz), 10 dkg vaj (Hold, Jupiter), 1 gerezd fokhagyma (Mars), kevés friss bazsalikom (Mars) összevágva, fél citrom (Nap, Mars).

Elkészítés: A dinnyét félbevágjuk, éles késsel a húsát kivágjuk, karalábévájóval golyókat formálunk. A királyrákot vajon megpirítjuk, fehér borssal, sóval, fokhagymával, apróra vágott bazsalikommal beízesítjük – óvatosan a mennyiséggel, csak kevés kell! – és citromlével meglocsoljuk. Visszatöltjük a dinnyehéjba a dinnyegolyókat, rátesszük a királyrákot. Azonnal fogyasztható.