Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Korhelysaláta

Hozzávalók: 2 fej hagyma (Mars), 0,5 dl olaj (Jupiter), 1 kg savanyú káposzta (Hold, Plútó), lestyán (Nap), kakukkfű (Merkúr, Vénusz), bazsalikom (Mars), virsli szójából (Vénusz, Szaturnusz) vagy hagyományos (Mars, Szaturnusz), 1 db erős paprika (Mars), csemegeuborka (Hold, Mars). Majonézmártás (tojás nélkül): 1 dl tejföl (Hold, Plútó), 1 dl olaj (Jupiter), 1 teáskanál mustár (Mars), csipet só (Mars, Szaturnusz), őrölt fehér bors (Mars), porcukor (Vénusz).

Elkészítés: Két fej közepes nagyságú hagymát félbevágunk, utána felszeleteljük. Fél deci olajon megpirítjuk, majd beleteszünk 1 kilogramm savanyú káposztát, amit előtte átmostunk. Megpároljuk egy kis vízzel, megfűszerezzük lestyánnal, kakukkfűvel, bazsalikommal. Fél kilogramm füstölt virslit karikára vágunk (lehet akár több is), megsütjük. Majonézt készítünk. 10 dkg csemegeuborkát karikára vágunk, beletesszük a majonézbe, hozzáadjuk a kihűlt virslikarikákat, a kihűlt, megpárolt káposztát. A végén belevágunk zöld hegyes erős paprikát, ízlés szerinti mennyiségben, de legalább 1 darabot. Kicsit állni hagyjuk a hűtőben, hogy az erős paprika íze átjárja.

 

Fokhagymás kínai káposzta: 1 fej édeskáposzta (Hold) csíkokra vágva, 2 evőkanál sötét szójaszósz (Vénusz, Hold), 2-3 gerezd fokhagyma (Mars), 1 kiskanál mustár (Mars), 1,5 dl olaj (Jupiter). A káposztát olajon megsütjük, teszünk bele sót, mikor megpuhult, kevés mustárt, szójaszószt és fokhagymát keverünk hozzá, kevés borssal ízesítjük.